Windows 10, burada Windows 7'ye yetişti!

Windows 10'un kullanım oranı Windows 7'nin uzağında olabilir, ancak bu kullanıcılarda durum farklı!

Windows 10 "orada" uçuyor!

Windows 10 henüz en çok kullanılan Windows sürümü olmaktan uzak, ancak işletim sistemi pazar payını yavaşça artırmaya devam ediyor. 200 milyon cihaza ulaştığı geçen günlerde Microsoft tarafından duyurulan yeni işletim sistemi, Steam kullanıcıları arasında hızla yaygınlaşıyor.

Popüler oyun platformu Steam, her ay kullanıcılarının donanımlarını temel alan istatistikler hazırlıyor. Platformdan gelen en son rapor olan Aralık 2015 raporuna göre Windows 10'un kullanımı, Kasım 2015'ten bu yana yaklaşık yüzde 2,5 artış gösterdi. İşletim sisteminin 64-bit sürümü Steam'de yüzde 31,25 kullanım oranına sahip ve yüzde 34,81 oranında kullanılan Windows 7'nin sadece biraz gerisinde. Windows 7'nin ise Kasım'dan bu yana pazar payının yüzde 0,82'sini kaybettiği görünüyor.

Windows 10, burada Windows 7'ye yetişti!

Windows 10 bu yükseliş çizgisini sürdürürse Şubat'ta (veya daha erken) Steam'in en çok kullanıldığı işletim sistemi olabilir. İstatistikler, Windows 10'un kullanımının özellikle PC oyuncuları arasında arttığını gösteriyor. Bunda Windows 10'un grafik gücünü artıran DirectX 12 gibi geliştirmelerinin payı var.

Okuyucu Yorumları