Windows 10'da tasarım değişiklikleri!

Windows 10'un yeni sızan 9901 numaralı yapısı, arayüz konusunda değişikliklere başlıyor!

Windows 10'da değişim vakti!

Microsoft'un Windows 10'un arayüzünde yeni bir yol izlemeye başladığı, sızan 9901 yapısıyla ortaya çıktı. Görev Çubuğunu ve Metro uygulamalarındaki başlık çubuklarını yenileyen yapı, arayüzde başka küçük geliştirmeler de sunuyor.

9901 numaralı yapıyla birlikte Görev Çubuğu, daha koyu bir renkle yenilenirken başlık çubuklarının daha modern görünümlü kapat, küçült ve büyüt düğmelerine sahip olduğu gözleniyor. Metro uygulamalarında ise sol üstte görünen üç çizgili düğmenin büyütüldüğü, uygulama simgesinin kaldırıldığı fark ediliyor.

Windows 10'da tasarım değişiklikleri!

Daha önce ancak bir kayıt defteri değişikliğiyle açılabilen arama kutucuğu ise, artık varsayılan olarak gösteriliyor. Bu işlevin Cortana'yla ilgili olduğu söyleniyor ancak dijital asistan, bu yapıda henüz tam anlamıyla çalışmıyor. İşletim sisteminin derinlerine göz attığınızda, Ayarlar uygulamasının da gözden geçirildiğini fark ediyorsunuz.

Windows 10'da tasarım değişiklikleri!

Yapıda yapılan tasarım değişiklikleri, Microsoft'un arayüz konusundaki planlarını gösteriyor olsa gerek. Firmanın Ocak sonunda Windows 10'dan bahsedeceği etkinliğe kadar başka arayüz değişiklikleriyle karşılaşmamız da muhtemel.

Windows 10'da tasarım değişiklikleri!
Okuyucu Yorumları