Windows 10 DVD Player'da sorun var!

Microsoft, Windows 10'un yeni uygulamasında sorun yaşayanlara bu çözümleri önerdi!

Windows 10'da yeni sorun!

Windows 10 yeni işlevlerle dolup taşsa da, önceki sürümlerde kalan bir uygulama var: Media Center. Microsoft'un bir zamanlar büyük umutlar bağladığı Windows Media Center, bekleneni hiçbir zaman verememiş, firma daha sonra yaptığı bir açıklamada yazılımın çoğunlukla DVD oynatmak için kullanıldığını söylemişti.

Microsoft, Windows 10'daki bu eksikliği kapatmak üzere geçtiğimiz ay yeni bir "Windows DVD Player" uygulaması yayınladı. Ancak onu ücretli ve ücretsiz olarak indirenler, Microsoft'un da farkında olduğu bazı sorunlar yaşadı. Şimdiyse firma, bu sorunlar için çözüm önerilerini sundu.

Windows mühendisi Ellen Kilbourne, Microsoft'un destek sayfalarında bilinen 6 sorun ve geçici çözümünden bahsetti. Bunlardan bazıları, şöyle:

- Video takılarak çalıyor veya çalmıyorsa, en son grafik kartı sürücülerini yüklemeyi deneyin.

- Bir DVD'den diğerine geçtiğinizde yeni DVD'yi açamıyorsanız, Windows DVD Player uygulamasını kapatıp açarak sorunu çözebilirsiniz.

- Bir DVD yerleştirdiğinizde DVD Player yerine Windows Store açılıyorsa, varsayılan ayarlarınızı gözden geçirin (Başlat menüsüne DVD yazın ve Autoplay öğesine göz atın).

Kilbourne, Microsoft'un bahsi geçen sorunların çözümü üzerinde çalıştığını ve bu çözümlerin yalnızca geçici çözümler olduğunu söylüyor.

Okuyucu Yorumları