Windows 10 Ekim Güncellemesinin 5 Sorunu

Windows 10 Ekim güncellemesinin neden olduğu ve kuranların canını fazlasıyla sıkan 5 sorununu sıraladık.

Windows 10'un 5 sorunu

Windows 10 güncellemelerinin büyük olanları, kendileri gibi büyük sorunlarla gelebiliyor. Ancak Windows 10 sürüm 1809 yani "Ekim 2018 güncellemesi" bu durumu bir adım ileri taşıdı.

Aşağıda Windows 10 Ekim 2018 güncellemesiyle gelen 5 sorunu sıraladık. Bu sorunlardan uzak kalmanın en iyi yolu, güncellemeyi daha sonra yüklemekten geçiyor gibi görünüyor. Ancak bu da söylendiği kadar kolay bir iş değil. Güncellemedeki sorunlar giderildiğinde onu gönül rahatlığıyla yükleyebilirsiniz.

1. Dosya Silme Bug'ı

Windows 10'un Ekim 2018 güncellemesi birçok yenilik sunsa da, birkaç can sıkıcı sorun da içeriyor. Bunların belki de en ünlüsü ve yaygını, dosyalarınızın yanlışlıkla silinebilmesi.

Yanlışlıkla silinebilen dosyalarınıza kişisel veriler ve kişisel profilinizde kayıtlı olan diğer belgeler dahil. Şanslı olanlar, Sistem Geri Yükleme aracını kullanarak dosyaların silinmediği bir noktaya dönebiliyorlar.

2. HP Kullanıcıları Mavi Ekran Görüyor

Sorundan etkilenen HP makineleri, bir klavye sürücüsü nedeniyle güncelleme sonrasında mavi ekranla karşılaşabiliyor. Sorun şu an onarılmış durumda ve söz konusu sürücü, artık Windows Update üzerinden sunulmuyor.

3. Surface Go Tabletlerde Parlaklık Sorunu

Surface Go'da yaşanan parlaklık sorunları, bir firmware güncellemesiyle onarıldı. Dell'in XPS laptop'larında da benzer bir sorun yaşandı. Bu sorun, grafik sürücülerini tekrar yükleyerek giderilebiliyor.

4. Zip Aracı Dosyaların Eski Sürümlerinin Üzerine Yazıyor

Çoğumuz Zip dosyalarını açmak için üçüncü parti araçlardan faydalanıyor ancak Windows'un bu işe yönelik bir dahili aracı da var. Windows 10 Ekim 2018 güncellemesi, bu araçta yeni bir soruna yol açıyor.

Normalde bu araçla bir Zip dosyasının içeriğini bir klasöre kopyalarken, bu klasörde önceden bulunan dosyaları değiştirmeden önce bir uyarı alırsınız. Ancak güncelleme sonrasında bu uyarı çıkmadığı gibi dosyalarınızın üzerine yazılıyor.

WinZIP, WinRAR gibi üçüncü parti araçlarda bu sorun bulunmadığından sorundan uzak kalmak isteyenlerin işi kolay.

5. Yazı Tipi Değiştirme Çalışmıyor.

Metin girerken gerekli Unicode karakterinin otomatik olarak gösterilmesine Font değiştirme deniyor. Bu sistemin bozulması, metinlerin bozuk görünmesi anlamına geliyor. Unicode 2605 ve Unicode 2606 olarak bilinen siyah ve beyaz yıldız simgeleri, Ekim 2018 güncellemesinden sonra gerektiği gibi görünmüyor. Bunların yerine boş birer kutucuk görüyorsunuz.

Sorunun Ekim 2018 güncellemesinden iki ay önce raporlanmış olması ise ilginç bir detay.

Okuyucu Yorumları