Windows 10 Güncellemesi Oyunları Yavaşlattı!

Yeni yayınlanan bir Windows 10 güncellemesi, bazı şeyleri onarırken bazı PC'lerde oyun performansını yerle bir etti!

Windows 10 güncellemesi yavaşlattı!

Windows 10 için yeni yayınlanan bir toplu güncelleme, bazı kullanıcıların PC'lerinde oyun performansını yerle bir etti.

Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi için yeni yayınlanan KB4482887, bir dizii onarım ve Spectre onarımının performans kaybını gidermeye yönelik bir performans geliştirmesiyle ("Retpoline" onarımı) geliyor. Bununla birlikte güncellemenin bazı oyunlarda ters bir etkiye yol açtığı anlaşılıyor. Bunun Retpoline onarımıyla hiçbir ilgisi olmayabilir. Reddit'te ortaya çıkan konu başlıkları, sorunların Destiny 2'de yoğunlaştığını gösteriyor, ancak başka oyunların da adı geçiyor.

Bir yorumcu Destiny 2'de fare ayarlarını "hatalı gibi hissettiğini" ve 60 fps'den "çok daha azını" aldığını söyledi. Bu yorumcunun çift SLI RTX 2080 Ti grafik kartlı, oldukça güçlü bir PC'si bulunuyor. KB4482887 güncellemesini kaldırmanın bu kullanıcı için sorunu çözdüğü söyleniyor.

Destiny 2'yle ilgili sorun yaşayanların bir araya geldiği bir başka konu başlığında üyeler, "CoD4 ve CoD MW2" gibi oyunlarda "devasa lag sıçramaları" ve aşırı derecede gecikmeli fareyle karşı karşıya kaldıklarını söylüyorlar. Bu sorunların da güncellemeyi kaldırınca ortadan kalktığı anlaşılıyor.

Önceki Reddit konu başlığına katılan bir Microsoft yetkilisi, sorunun muhtemelen Retpoline ile alakası olmadığını, çünkü bu onarımın henüz perakende kullanıcılara açılmadığını (4.3.2019 itibariyle)" söyledi. Yetkili, oyun performansıyla ilgili sorun yaşayanların geri bildirim göndermelerini rica etti.

Sorunun nedeni kesinleşene kadar, KB4482887 güncellemesinden uzak durmakta fayda var gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları