Windows 10 için 29 Temmuz bilmecesi!

Windows 10'a ücretsiz geçiş fırsatı, bir ay sonra tamamlanıyor. Peki şimdi ne olacak?

Windows 10 için 29 Temmuz bilmecesi!

Windows 10'u sevseniz de sevmeseniz de 29 Temmuz 2016, yeni işletim sistemi için önemli bir tarih olacak. Bu tarih itibariyle Windows 10'a bir senelik ücretsiz geçiş fırsatı sona erecek. Windows 7 ve Windows 8.1'i seven kullanıcılar, bu günü iple çekiyor çünkü bu tarihten sonra Microsoft'un kendilerine çektirdiği güncelleme çilesinin sona ereceğine inanıyorlar. Aşağıda 29 Temmuz ile ilgili merak ettiğiniz soruları cevaplamaya çalışacağız.

Ücretsiz geçiş 29 Temmuz 2016'da bitiyor

Windows 7 ve Windows 8.1'den Windows 10'a geçişler, 30 Temmuz itibariyle ücretli hale gelecek. Bir başka deyişle bu tarih ve sonrasında Windows 10'a geçmek için, onu satın almanız gerekecek. Windows 10'un fiyatlarına baktığımızda ise şu an farklı mağazalarda oldukça farklı fiyatlara rastlıyoruz.

Windows 10'a geçmek isteyenler ne yapmalı?

Windows 7 veya 8.1 kullanıyorsanız, hiç zaman kaybetmeden sağ alttaki Windows bayrağı simgesine tıklayın ve yükseltme işlemini başlatın. Alternatif olarak Media Creation Tool'u kullanarak Windows 10'u indirebilirsiniz.

Windows 10'a geçmek istemiyorsanız ne yapmalısınız?

Hiçbir şey. 30 Temmuz ve sonrasında sisteminiz, eskiden olduğu gibi çalışmaya devam edecek. GWX ("Windows 10'u Alın") uyarılarına rastlamayacağınız için muhtemelen daha rahat bir hayatınız olacak. Uyarılardan kurtulamazsanız, bu aracı kullanarak GWX'i yok edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları