Windows 10, ilk defa düşüşe geçti!

Windows 10'un gelen son kullanım oranı rakamları, pek de olumlu olmayan bir ilki işaret ediyor...

Windows 10 için kötü bir ilk...

Windows 10'un kullanım oranlarına dair son veriler pek de olumlu bir tablo çizmiyor. Zira ABD'li ölçüm firması Net Applications tarafından yapılan açıklamaya göre Windows 10, piyasaya sürüldüğü tarihten bu yana ilk defa kullanıcı payında düşüş yaşadı. Buna göre işletim sisteminin pazar payı geçtiğimiz Eylül ayı itibariyle yüzde 0.5'lik bir düşüş göstererek ayı yüzde 22.5'le kapattı.

Diğer yandan veriler Windows 10'un, Windows'la çalışan bütün cihazlarda yüzde 24.8'lik bir orana sahip olduğunu gösteriyor. Resmi olarak Temmuz 2015'te kullanıma sunulan Windows 10'un Eylül ayında ilk defa yükseliş trendi böylece tersine çevrilmiş oldu.

Windows 10, Ağustos ayında ise kullanıcı payını yüzde 1.9 arttırarak beklentilerin de üzerine çıkan dikkat çekici bir büyüme ivmesi yakalamıştı. Bunun muhtemel en önemli nedenlerinden biri de ücretsiz Windows 10 güncellemesinin Temmuz sonunda sona erecek olmasıydı.

Diğer yandan İrlanda'nın StatCounter adlı firması da Windows 10'a dair aynı dönemle ilgili yine Net Applications'ın işaret ettiği benzer sonuçlara ulaştı. Aynı şekilde, Steam kullanıcıları arasında yapılan araştırmada da, Windows 10 için küçük bir düşüş işaret ediliyordu.

Okuyucu Yorumları