Windows 10 interneti yerle bir etmedi!

Windows 10'un yayınlanması, internet trafiğine nasıl bir etki yaptı? İşte açıklanan rakamlar...

Windows 10 interneti bozmadı!

Windows 10'un resmi lansmanı geçtiğimiz günlerde büyük bir coşkuyla yapıldı. Hatta ilk 24 saatte, 14 milyon indirme rakamına ulaşıldığı da açıklandı. Şimdi ise bunun internet trafiği üzerindeki etkisi merak ediliyor. Windows 10 lansmanından önce, yeni işletim sistemine geçiş sürecinin 40Tb/s internet trafiği yaratabileceği ve bunun zirve olabileceği söyleniyordu.

Ama bu gerçekleşmedi... Microsoft'un yeni işletim sisteminin "bilişim otobanını" yerle bir edeceği tahminlerinin ardından, Kanada merkezli ağ ekipmanları firması Sandvine'dan Dan Deeth, bir araştırma yapmaya karar verdi ve Windows 10 indirmelerinin, yüzde 6-8 oranında ekstra trafik oluşturduğunu tespit etti.

Windows Insider kullanıcılarına işletim sistemine bir gün erken yani 28 Temmuz'da erişim verildiğini söyleyen Deeth, bu tarihteki trafiğin en yüksek seviyelere ulaştığını da sözlerine ekledi.

Windows 10 halka açıldığı Çarşamba günü ise, trafiğin yüzde 3-4 oranında artış gösterdiğini bildirildi. Elde edilen veriler, kullanıcıların Windows 10 işletim sistemine geçmek için çok da aceleci davranmadığını gösteriyor. Microsoft'un, Windows 7 ve 8.1 kullanıcılarına bir yıl süresince ücretsiz yükseltme imkanı tanıdığı düşünüldüğünde, bu duruma çok da şaşırmamak gerek...

Okuyucu Yorumları