Windows 10 kaç cihaza yüklendi?

Windows 10, 1 yılı geride bırakmayı hazırlandığı şu günlerde, bakın toplam kaç cihazda yüklü durumda...

Windows 10 kaç cihaza yüklendi?

Geçtiğimiz mart ayında gerçekleştirilen Build 2016 Geliştiriciler Konferansı'nda Microsoft, Windows 10'un tam 270 milyon cihazda kullanıldığını açıklamıştı. Bundan beş hafta sonra ise, mayıs başlarında yine yeni bir açıklamayla, bu rakamın 300 milyona yükseldiği açıklanmıştı. Bugün ise, Windows 10'un 350 milyonu aştığı bilgisi geldi.

Halen pek çok kullanıcı her ne kadar Windows 10'a geçip geçmeme arasında olsa da, özellikle sosyal medya kanalları aracılığıyla bu ikilemlerini dile getirdiklerinde, yeni platforma geçmeleri noktasında çevreleri tarafından ikna ediliyor. Windows 10'u kullanan kullanıcıların büyük çoğunluğunun memnun olduğu aşikar. Elbette geçiş aşamasında bazı sorunlarla karşılaşanların olduğunu da duyduk, gördük. Öte yandan bazı noktalarda açıklar olduğu ve bazı özelliklerden de tam kapasite yararlanılamadığı gibi bilgiler de mevcut. Microsoft, şimdilerde bu açıkları kapamak, sunulan özelliklerin kullanılabilirliğini arttırmak ve elbette yeni özellikler getirmek için Windows 10 Anniversary Update üzerinde çalışıyor. Windows 10 Anniversary Update'inse, Windows 10'un yıl dönümünde, 2 Ağustos'ta kullanıcılara sunulması planlanıyor.

Öte yandan ücretsiz geçiş döneminin kapıları da artık kapanıyor. 29 Temmuz itibariyle ücretsiz Windows 10 terfisi son bulacak. O tarihten sonra Windows 10 sahibi olmak isteyen kullanıcıların, 119 dolar ödeyerek işletim sistemini satın alması gerekecek. O nedenle eğer Windows 10'a geçmek istiyorsanız, 29 Temmuz son gün...

Okuyucu Yorumları