Windows 10 kotanızı yemesin!

İnternet kotanız sınırlıysa, küçük bir ayar yaparak Windows 10'un kotanızı yemesini engelleyin!

Windows 10 kotanızı yemesin!

Windows 10'la birlikte Microsoft, Windows Update üzerinden sunduğu güncellemelere daha çok önem vermeye başladı. Güncellemeler işletim sisteminin Home sürümünü kullananlara zorunlu olarak sunulurken firma, güncelleme dağıtımı için yeni yollardan faydalanmaya başladı.

Microsoft'un Windows Update'i dağıtırken kendi sunucularını rahatlatmak için kullandığı yöntemlerden bir tanesi, güncellemeleri P2P yoluyla dağıtmak. Bu yöntem çoğu kullanıcı için bir fark oluşturmasa da aylık kotası kısıtlı olan kullanıcılar, büyük bir sorun yaşayabilirler. Bu durumda PC'nizin güncellemeleri dağıtmasını durdurmak isteyeceksinizdir.

Güncellemeleri paylaşmayı durdurmak için Ayarlar uygulamasını açın ve "Güncelleme ve Güvenlik" yolunu izleyin. Şimdi Gelişmiş Seçenekler'e tıklayın ve "Güncellemelerin nasıl teslim edileceğini seç" bağlantısına tıklayın.

Açılan ekranda güncellemeleri Microsoft sunucularından farklı konumlardan almayı ve dağıtmayı kapatabilir veya yalnızca internet üzerinden güncelleme dağıtmayı durdurabilirsiniz. Bu durumda güncellemeleri yalnızca yerel ağınızdaki bilgisayarlarla paylaşacaksınız; yani kotanız harcanmayacak.

Okuyucu Yorumları