Windows 10 Mayıs Güncellemesi Bekleyebilecek

Windows 10, yakında büyük işlev güncellemelerini günler ötesine ertelemenize izin verecek.

Windows 10'a yeni bekletme işlevi

Microsoft, Windows 10 güncellemelerinde bir değişikliğe giderek "işlev güncellemelerini" ertelemeye izin verecek.

Şu anki Windows Update ekranı
Şu anki Windows Update ekranı

Windows 10 Mayıs 2019 güncellemesinden itibaren kullanıcılar, büyük bir güncelleme geldiğinde bu konuda bilgilendirilecekler ancak isterlerse, güncellemeyi daha sonra yüklemeyi uzun bir süre sonra yükleyebilecekler. Güncellemelerde izlediği yolları daha şeffaf hale getirmek isteyen Microsoft'a göre kritik güncellemeler, "son" uyarıdan itibaren 35 gün boyunca ertelenebilecek. Ancak en sonunda güncellemeyi yüklemekten başka çareniz kalmayacak.

Windows 10 Mayıs Güncellemesi Bekleyebilecek
Yeni Windows Update ekranıMicrosoft

Windows kurumsal başkan yardımcısı Mike Fortin, blog sayfasında konuyla ilgili şunları söyledi: "Windows Update, işlev güncellemesini otomatik olarak başlatmayı sürdürecek, makinelerin destek içerisinde kalmasını sağlayacaktır. Aylık güncellemeleri almak, cihazların güvenliği ve ekosistemin sağlığı için kritik öneme sahiptir."

Değişikliğin yanı sıra Windows 10'a eklenecek yeni "akıllı aktif saatler" işlevi, güncellemelerin yükleneceği zamanı kendiniz belirlemenize veya kullanım şeklinize göre otomatik olarak seçilmesine izin verecek.

Windows 10 Mayıs 2019 güncellemesi, önümüzdeki hafta Windows Insider programındaki kullanıcılara sunulacak. Güncelleme, mayısın sonundan itibaren tüm Windows 10 kullanıcılarına dağıtılmaya başlanacak.

Okuyucu Yorumları