Windows 10'un Başlat menüsü mercek altında!

Windows 10 ile birlikte geri dönen Başlat menüsü nasıl olacak, neler sunacak? Haberimizde...

Başlat menüsü nasıl olacak?

Windows 10'un dün yayınlanan Teknik Önizleme sürümü, en son Windows 7'de gördüğümüz Başlat menüsünü yenileyerek tekrar bize sunuyor. Eski menü çubuklarıyla metro kutucuklarını bir araya getiren yeni menü, Microsoft tarafından ilk olarak BUILD 2014'te gösterilmişti.

Yeni Başlat menüsü, artık yeniden boyutlandırılabiliyor. Yani yatay veya dikey bir Başlat menüsüne sahip olmak sizin elinizde. Canlı kutucukların boyutları da aynı giriş ekranında olduğu gibi değiştirilebiliyor. Başlat menüsünün "modern" bölümünde kendi düzeninizi oluşturmanız, bu kısma yeni uygulamalar eklemeniz mümkün. Yeni yüklediğiniz uygulamalar, Başlat menüsünde otomatik olarak belirmiyor. Yeni uygulamaları Başlat menüsüne kendiniz sürüklemeniz gerekiyor, aksi halde tümüne menüdeki Tüm uygulamalar sayfasından erişebiliyorsunuz.

Daha fazlası, haberimizin ikinci sayfasında...

Sadece Metro uygulamaları değil...

Sadece Metro uygulamaları değil...

Başlat menüsü elbette sadece metro uygulamalarına özel değil ve eski uygulamaları da listeliyor. Menünün arka plan rengini işletim sistemine uyumlu olacak biçimde değiştirebiliyorsunuz. Yeni menünün Windows 7'den geçiş yapanlara son derece tanıdık geleceğini söyleyebiliriz. Kullanıcıların isteklerine kulak veren Microsoft'un amacı da zaten bu. Başlat menüsünün Windows 10'un ileriki sürümlerde yeni özelliklere kavuşma ihtimali var.

Windows 8'deki gibi bir giriş ekranı kullanmak isterseniz, Windows 10 buna da izin veriyor. Bunun için navigation properties'i açıp Start Menu sekmesine gidip menü kutucuğunu temizlemeniz yeterli.

Okuyucu Yorumları