Windows 10 ön izlemeleri için son tarih!

Eğer siz de Windows 10'un bu sürümlerinden birini kullanıyorsanız, Microsoft'un uyarısına kulak vermenizde yarar var...

Windows 10 için önemli uyarı!

Windows Insider Program'a gösterilen ilgiden oldukça memnun olan Microsoft diğer yandan eski Windwos 10 mimarilerini de artık yavaş yavaş gözden çıkarmaya hazırlanıyor. Dolayısıyla Insider'ların en yeni mimarilere güncelleme yapmaları için gereken zaman da giderek daralıyor.

Firma tarafından yapılan açıklamaya göre eski Insider Preview mimarileri 15 Ekim itibariyle artık çalışmayı durduracak. Insider programının yöneticisi Dona Sarkar konuyla ilgili paylaştığı bir blog gönderisinde artık eskiyen bu mimarilerden olumsuz etkilenen PC'lerin 1 Ekim'den beri her üç saatte bir yeniden başlatıldığını duyurdu.

15 Ekim geldiğinde de hala bu eski mimarileri barındıran PC'leri başlatmak artık mümkün olmayacak. Bu noktada kullanıcıların bilgisayarlarını yeniden çalıştırabilmek için Windows'u bir USB ya da DVD sürücüden yeniden yüklemeleri gerekecek.

Eğer siz de eski bir Insider Preview mimarisi kullanıp kullanmadığınızı merak ediyorsanız yapmanız gereken çok basit: Öncelikle Windows 10'da 'çalıştır' sözcüğünü aratarak 'Çalıştır' programını açın, ardından winver.exe ibaresini yazıp Enter'a basın. Açılan küçük pencerede aşağıdaki görseldeki gibi bir bitiş tarihi göreceksiniz. Böyle bir tarih görmüyorsanız "İS Derlemesi" ("OS Build") numarasına bakın ve onu Microsoft'un yardım forumlarında yer alan ve her bir Insider mimarisi için çeşitli bitiş tarihlerini gösteren bu listeyle karşılaştırın.

Windows 10 ön izlemeleri için son tarih!
Okuyucu Yorumları