Windows 10'da yeni özellik keşfi!

Windows 10'da yeni keşfedilen bu işlev, henüz çalışmasa da heyecanlandırmaya yetti!

Windows 10'da yeni keşif!

Windows 10 şu an birçok meraklı kullanıcının ve geliştiricinin eline ulaşmış durumda. Bu yüzden her geçen gün işletim sisteminde gizlenen farklı özelliklerin ortaya çıkması, şaşırtıcı değil. Yeni keşfedilen bir ayar ise önizleme sürümlerini daha kolay elde etmenin bir yolunu sunmayı amaçlıyor.

Sözkonusu ayarı görünür hale getirmek için kayıt defterinde (registry) değişiklik yapmanız gerekiyor. Ancak işlevin şu an çalışmadığını, onu deneyenlerin bir hata mesajı gördüklerini baştan söyleyelim.

Kayıt defterinin ne olduğunu bilmiyorsanız ve ne yaptığınızdan emin değilseniz, Windows 10 Teknik Önizleme sürümünüzde bu değişikliği yapmanızı önermiyoruz. Sözkonusu işlevi görünür hale getirmek için HKLM/SOFTWARE/Microsoft/WindowsSelfHost/ anahtarına bir çift DWORD değeri eklemeniz gerekiyor. ThresholdInternal ve ThresholdOptedIn anahtarlarını oluşturun ve değerlerini 1 olarak ayarlayın.

Windows 10'da yeni özellik keşfi!
Görsel: Neowin.net

Ayarlar ekranında Windows Update ayarları altında görünür hale gelen yeni seçeneklerden ilki, önizleme sürümlerini ne kadar çabuk alacağınızı seçmenize olanak tanıyor. İkinci seçenek ise yapıları indirdiğiniz dalı değiştirmenizi sağlıyor. Ancak işlevler, henüz tamamlanmamış olacaklar ki şu an çalışmıyorlar.

Okuyucu Yorumları