Windows 10 pazar payı yine "sıçradı!"

Resmi sürümü 29 Temmuz'da piyasaya sürülecek Windows 10, daha şimdiden büyük bir sıçrayışa imza attı

Daha final sürüm gelmeden...

Microsoft'un henüz final sürümü yayınlanmayan yeni işletim sistemi Windows 10'un masaüstü bilgisayarlar arasındaki payı, Mayıs ayı itibariyle şaşırtıcı bir biçimde yüzde 0.13 seviyelerine yükseldi. Online analiz firması NetMarketshare verilerine göre pazar payı geçtiğimiz Nisan ayına oranla yüzde 50'lik bir artış gösterdi.

Microsoft'un yeni nesil işletim sisteminin tamamlanmamış yapıları ve teknik ön izleme sürümü, şu anda 4 milyonun üzerinde bilgisayar kullanıcısı tarafından kullanılıyor. NetMarketShare'den gelen verilerin geçerli olduğunu varsayarsak şu anda dünya üzerinde 1,5 milyar insan Windows işletim sistemi kullanıyor. Bu da kaba bir hesapla kullanıcıların en az yarısının, Windows 10'u dizüstü bilgisayarlarında kullandığını gösteriyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre Windows 10'un resmi sürümü 29 Temmuz 2015 Çarşamba günü yaklaşık 190 ülkede resmi olarak piyasaya sunulacak. Bilindiği üzere Windows 7 ve 8 kullanıcıları ilk sene boyunca işletim sistemlerini Windows 10'a ücretsiz şekilde yükseltebilecekler; tabi eğer geçerli bir lisansa sahiplerse...

Okuyucu Yorumları