Windows 10 PC'lere VR deneyimi geliyor!

Microsoft, Holographic Shell ile Windows 10 PC'leri VR teknolojisiyle iyiden iyiye entegre etmeyi hedefliyor!

Windows 10'a VR sürprizi!

Yazılım devi Microsoft, arttırılmış gerçeklik teknolojisine; henüz daha popüler olmaya başlamadan önce yatırımlar yapmaya başlayan bu alandaki öncü firmalardan birisi. Firma bu teknoloji konusundaki tecrübesini şimdi de Windows 10 PC'lere aktarmayı hedefliyor.

TechRadar'da yer alan habere göre gelecek yıl duyurulması beklenen yenilik kapsamında sunulacak olan Windows 10 güncellemesi platforma önemli yenilikler getirecek. Bu doğrultuda artık genel kullanıcılara yönelik PC'ler de Microsoft'un Holographic Shell için inşa edilen evrensel ve karışık gerçeklik programlarını çalıştırabilecek. Söz konusu Holographic Shell'ler ise bilgisayarların monitörlerini bir tür sanal ofis alanında çok yönlü ekranlara dönüştüren araçlar.

Windows 10'un bu holografik konseptte nasıl görüneceğine dair daha iyi bir fikir vermesi açısından Microsoft yukarıda gördüğünüz videoyu hazırladı. Saniyede 90 karelik bir hıza sahip videodaki görüntülerde arttırılmış gerçekliğin Windows 10'da nasıl görüneceğine dair birçok ayrıntıya yer verilmiş.

Okuyucu Yorumları