Windows 10 Pro'ya Sandbox İşlevi Geliyor

Windows 10'a ekleneceği ortaya çıkan sandbox işlevi, şüpheli .exe dosyalarını rahatça denemenizi sağlayacak!

Windows 10'a Sandbox işlevi geliyor

Windows 10, şüphelendiğiniz uygulamaları sandbox ortamı içerisinde çalıştırmanıza izin verecek yeni bir işlev sunmaya hazırlanıyor.

Windows Sandbox, sisteminizin geri kalanından izole edilmiş bir ortam sunacak. Bu ortamda sisteminize hasar vermesinden endişe ettiğiniz herhangi bir uygulama dosyasını (.exe) gönül rahatlığıyla çalıştırabileceksiniz. İşlev sadece Windows 10 Pro ve Enterprise sürümlerine gelecek, yani daha çok iş ve profesyonel kullanıcıları hedef alıyor. Benzer bir işlevin gelecekte Home sürümüne de gelip gelmeyeceği bilinmiyor.

Sandbox Nedir?

Sandbox, sanal makine kurulumu yapmanıza gerek kalmadan size geçici bir ortam sunar. Windows Sandbox'u kapattığınızda içerisindeki yazılım ve bununla ilgili dosyalar, tamamen silinecek.

Windows Sandbox'u kullanabilmeniz için BIOS'ta sanallaştırma (virtualization) işlevini etkinleştirmiş olmanız gerekecek. Yapı 18305'te test edilen işlevin yakında fast ring'e ulaşması bekleniyor. Dolayısıyla yeni işlev, 2019'un ilk yarısında yayınlanması beklenen büyük Windows 10 güncellemesiyle Windows 10 Pro'ya eklenecek.

Okuyucu Yorumları