Windows 10 sorunlarını gideren 8 araç!

Windows 10'daki sorunları çözmeye yönelik 8 aracı bir araya getirdik!

Windows 10 sorunlarını gideren 8 araç

Windows'unuz ister güncellemelerde sorun yaşıyor olsun, ister görünümde, sorununuzu giderecek birçok araç var; size düşen ise doğru aracı bulmak. Aşağıda size önereceğimiz araçların bazıları Windows ile gelirken, bazılarını üçüncü parti kaynaklardan yüklemeniz gerekiyor. İşte Windows 10'u onaran 8 araç.

1. Windows Update FixIt aracı: Windows Update hata tanılama aracı, Windows Update ile ilgili sorunları gidermenin en hızlı yolu. Araç hiçbir sorun bulmazsa, "Yönetici olarak sorun gidermeyi dene" seçeneğini kullanın.

2. Windows Update sorun giderme aracı: Bu araçla Windows Update'te oluşan sorunların çoğunu otomatik olarak onarabilirsiniz. Başlat menüsünü açın ve "sorun giderme" yazarak çıkan sonuca tıklayın. Açılan pencerede Sistem ve Güvenlik altında "Windows Update ile ilgili sorunları gider" üzerine tıklayın.

3. Deployment Image Servicing and Management (DISM): Microsoft'un komut satırı üzerinden sistem dosyalarını onarmaya izin veren aracı DISM, bozulan Windows 10 kurulumunuzu eski haline getirmenize yardımcı olabilir.

FixWin ve diğerleri

FixWin ve diğerleri

4. FixWin: FixWin, uygulama mağazasındaki sorunlardan Windows Update sorunlarına birçok Windows sorununu çözebiliyor. Windows sorunlarını gidermeye yönelik en kapsamlı araçlardan biri olan FixWin, belirli işlevleri açıp kapayabiliyor ve oldukça basit bir kullanıcı arayüzüne sahip.

5. Tekrar yükseltme: Bunu denemeden önce Windows kurulumunuzun yedeğini almanızı öneriyoruz, böylece işlerin daha da kötüye gitmesi halinde yedekten geri dönebilirsiniz. Windows 10 Media Creation Tool'u indirip programı çalıştırın. Son olarak "Bu PC'yi yükselt" seçeneğini kullanın ve bir sonraki adıma tıklayın.

Windows'un görünümünü ve davranışını değiştirin

6. Ultimate Windows Tweaker 4: Ultimate Windows Tweaker 4, Windows'un içerik menüsü, Görev çubuğu gibi öğelerinin görünümünü düzenlemenize yardımcı oluyor.

7. ShutUp10: ShutUp10, Microsoft'un Windows 10'a dahil ettiği can sıkıcı açılır pencereleri ve dikkat dağıtan şeyleri azaltmaya yarıyor. Araç, Windows 10'daki bazı gizlilik sorunlarına da çözümler getiriyor.

İnternet sorununa çözüm

8. Complete Internet Repair: İnternet sorunlarına birçok hata yol açtığını biliyoruz. Complete Internet Repair ise hataları bulmaya değil, internet sorunlarını çözmenizi sağlayacak araçlara ulaşmanızı sağlayan kısayollar sunuyor. Windows'un varsayılan ağ sorunlarını tanımlama aracıyla interneti onaramadıysanız, denemeye değebilir.

Okuyucu Yorumları