Windows 10, Steam'le birlikte yükseliyor!

Windows 10, önemli bir virajı daha dönerek Microsoft'un yüzünü güldürdü!

Windows 10, ilk virajı döndü!

Windows 10 geçtiğimiz ay PC oyun dünyasında önemli bir kilometre taşına ulaştı. İşletim sistemi artık Steam yüklü bilgisayarların dörtte birinde yüklü durumda.

Valve'nin aylık Steam donanım ve yazılım araştırması, Ekim ayında kullanıcıların yüzde 26.63'lük bir bölümünün Windows 10'un 64 bit sürümünü kullandığını gösteriyor. Yeni nesil işletim sisteminin 32 bitlik sürümünü çalıştıran kullanıcı oranı ise yüzde 1.01 seviyelerinde. Bu da eklenirse Windows 10'un toplamda yüzde 27.64'lük bir orana sahip olduğu görülüyor.

Bu sonuçlar Windows 10'un, Steam kurulumlarında yüzde 20.52'ye ulaşan Windows 8/8.1 kombinasyonu ile arasındaki mesafeyi açtığını ortaya koymuş oldu. Windows 7 ise yüzde 44.42 ile tartışmasız şekilde listenin ilk sırasında yer alıyor. Sonuçlar ayrıca Windows'un, Steam kurulumlarında toplamda yüzde 95.39 paya ulaşarak hala Mac OS X'e karşı ezici üstünlüğünü korumaya devam ettiğini ortaya koyuyor.

Yeni oyunların DirectX 12 desteğiyle birlikte gelmesi işletim sisteminin önümüzdeki aylarda daha da fazla benimsenmesini sağlayacak. Çünkü PC oyunlarının çok daha hızlı çalışacağını vadeden yeni grafik teknolojisi DirectX 12, sadece Windows 10 işletim sistemi üzerinde çalışabiliyor.

Okuyucu Yorumları