Windows 10 Teknik Ön İzleme hazır; İndirin...

Windows 10, beklenen ilk ön izleme sürümü ile bazı ceplere geldi. İşte o cepler ve indirmenin yolu!

Windows 10 ceplere geldi!

Microsoft, uzun zamandır beklenen Windows 10 teknik ön izleme sürümünü, tüm Lumia'lara olmasa da, bazı Lumia modellerine dağıtmaya başladı. Teknik ön izleme sürümünü alan ilk cihazların, Lumia 830'u saymazsak, giriş seviyesi - orta seviye modeller olması dikkat çekiyor: Lumia 630, 635, 636, 638, 730...

Eğer bu telefonlardan birine sahipseniz, Windows 10 teknik ön izleme sürümünü indirebilmek için yapmanız gereken birkaç şey var. Öncelikle buraya tıklayarak Windows Insider programına katılmanız gerekecek. Hemen ardından da, buradaki Windows Insider uygulamasını indirip cihazınıza yüklemeniz ve çalıştırmanız isteniyor.

Ama bizce her şeyden önce yapmanız gereken ilk iş, bu sürümü telefonunuza gerçekten yüklemek isteyip istemediğinize karar vermek. Microsoft yöneticisi Gabriel Aul, bugüne kadar yaptıkları hiç bir denemede, hiç bir telefonun "tuğla" olmadığını söylüyor ama herhangi bir garanti de vermediklerinin altını çiziyor. Ayrıca bunun bir ön izleme sürümü olduğu unutulmamalı; telefonunuzun bazı özellikleri, bu sürümde çalışması gerektiği gibi çalışmayabilir. Microsoft, her ne kadar bir geri dönüş aracı yayınlayacağını söyle de, işlerin ters gitme ihtimalini aklınızın bir köşesinde bulundurmanızda yarar var.

Windows 10 Teknik Ön İzleme sürümünde neler yeni, neler çalışmıyor? Haberimizin ikinci sayfasında...

Neler yeni; neler çalışmıyor?

Neler yeni; neler çalışmıyor?

Windows 10 Teknik Ön İzleme sürümünde kullanıcıları bekleyen bazı yenilikleri şu şekilde sıralayabiliriz:

* Arka plana resim atayabilme,
* İyileştirilmiş sesten metine çevirme özelliği,
* Bildirim merkezine eklenen daha fazla kısayol (VPN, Kamera gibi...),
* Yenilenmiş Fotoğraflar uygulaması,
* Ekranın tepesinde beliren "toast" bildirimlerine aynı yerden cevap verebilme,
* Dosya yöneticisi.

Bu arada Teknik Ön İzleme sürümünde dikkat çeken ilk hatalardan da bahsetmekte yarar var. Öncelikle VPN özelliği çalışmıyor. Daha da kötüsü, pek çok kullanıcı, mobil veri alışverişinin çalışmadığını rapor ediyor. Ayrıca yine erken bildirimlere göre, Windows 10 Teknik Ön İzleme sürümü, Microsoft Band ile ciddi senkronizasyon sorunları yaşıyor.

Kısacası, Windows 10 Teknik Ön İzleme sürümü, şu an için çok erken bir sürümü andırıyor ve eğer meraklı bir kullanıcı değilseniz, bir sonraki sürümü beklemenizde bizce yarar var. Yine de son kararı vermek; tabii ki size kalmış...

Okuyucu Yorumları