Windows 10'da o tuşlar saklanabilecek

Windows 10'da görev çubuğuna yapışan ve kaldırılamayan bu 2 simge, artık orada olmaz zorunda değil!

Artık onlara mahkum değiliz!

Microsoft'un büyük bir aceleyle 2015 baharına yetiştirmeye çalıştığı yeni işletim sistemi Windows 10 hakkında, neredeyse her gün yeni bir gelişme yaşanıyor.

Windows 10'daki gelişmeleri küçük küçük güncellemeler hakkında yayınlayan Microsoft, yeni işletim sisteminde eleştiri alan noktalardan birini değiştirme yoluna gitmiş görünüyor. Windows 10'da sanal masa üstü ve arama butonları, görev çubuğu üzerine yapışık şekilde geliyor ve gizlenemiyordu. Bu özellikleri kullanmayanlar ise bu butonların görev çubuğunda gereksiz yer işgal ettiğinden şikayet ediyordu.

Microsoft'un bu kez, Steve Ballmer'ın Windows 8'i geliştirirken yaptığı hatayı yapmadığı ve kullanıcıların şikayetini dikkate aldığı anlaşılıyor zira şirket içinden sızan yeni Windows 10 sürümünün görüntülerinde, sanal masa üstü ve arama fonksiyonlarının görev çubuğu üzerinde gizlenebildiği dikkat çekiyor. Windows 10'un 9879 numaralı yapısında ortaya çıkacak bu yeni yetenek aslında çok önemli bir değişiklik sayılmaz ancak Microsoft'un artık kullanıcılardan gelen şikayetleri nasıl dikkate aldığını gösteren güzel bir örnek olduğu tartışılmaz.

Okuyucu Yorumları