Windows 10, ücretsiz Office'le gelebilir!

Windows 10'un final sürümü geldiğinde, yanında bir bedava sürpriz daha getirebilir!

Windows 10'da bir bedava daha

Google ve Apple, işletim sistemlerine Google Apps ve Apple iWork gibi ücretsiz verimlilik paketleri eklerken Microsoft, sessizliğini korumaktaydı. Firma, bir süre önce Office Starter 2010 ve Works'ü ücretsiz olarak dağıtsa da, artık bunu yapmıyor. Dolayısıyla Libre Office, Kingsoft ve WPS gibi yazılımlar için bir piyasa oluşmuş durumda.

Ancak Windows 10'la birlikte her şey değişecek, çünkü Office'in kısıtlı sürümlerinin iOS, Android ve Windows Phone için sunulduğunu biliyoruz. Firmanın Office Mobile olarak tanınan, Windows 10'da Windows Store üzerinden indirilebilen bir sürümü üzerinde çalıştığından da haberimiz var.

Şimdi ise Microsoft'un Office Mobile'ın üç bileşenini (Word Mobile, Excel Mobile ve PowerPoint Mobile) işletim sisteminin masaüstü sürümüyle birlikte sunulabileceğine dair bir ipucu ortaya çıktı. Office Mobile'ın resmi olarak gireceği ilk cihaz, 100 dolara satılacağı açıklanan Archos PC Stick olacak. Bir HDMI çubuğu şeklindeki ürünün basın bülteni, Office Mobile'ın bu üç bileşeninin üzerinde yüklü olduğunu özellikle vurguluyor.

Microsoft, herkese ücretsiz Office sunarak Windows 10'a geçişi daha da cazip bir hale getirebilir.

Okuyucu Yorumları