Windows 10: Xbox Music'in yerini Groove aldı!

Microsoft, Windows 10 ile birlikte bu önemli değişikliği yapacağını resmi olarak duyurdu!

Windows 10'da önemli değişim!

Microsoft, Xbox Music hizmetinde yapacağı değişiklikleri resmi olarak duyurdu.

Groove adını alan yeni müzik hizmeti, Microsoft'a göre "çok seveceğiniz yeni işlevlerle geliyor". Bu hizmetin duyurulmasıyla birlikte Windows 10'daki Müzik uygulamasının simgesinin neden değiştiği de anlaşılmış oldu. Microsoft, yenilediği hizmeti için neden "Groove" kelimesini kullandığını ise şöyle açıklıyor: "Groove, insanların müzik hakkında hissettiklerini ve onunla yaptıklarını açıklıyor ve uygulamayı kullanacak olan Windows 10 müşterilerimiz için daha sezgisel."

Groove'un yeni özellikleri arasında yenilenen arayüz, OneDrive entegrasyonu sayesinde müziklerinize farklı cihazlardan erişebilme, ayda 9,99 dolarlık Groove Music Pass üyeliği ile kesintisiz müzik dinleyebilme var. Xbox Music Pass üyeleri, otomatik olarak Groove Music Pass üyesi olmuş sayılıyorlar.

Microsoft, Groove Music'i tanıtan yeni bir web sitesini de yayına açmış bulunuyor. Firmaya göre ilk değişiklikler, Store Beta yoluyla Insider'lara (Windows 10'u test eden kullanıcılar) sunulacak. Geriye kalan kullanıcılar ise Groove'u Windows 10 29 Temmuz'da çıktığında kullanabilecekler.

Okuyucu Yorumları