Windows 10 yapı 10525 duyuruldu

Windows 10'un final sürümü yayılandı, ancak Microsoft yeni yapıları sunmaya devam ediyor!

Windows 10 yapı 10525 hazır!

Daha kararlı bir RTM sunmak adına çalışmalarına devam eden Microsoft, Windows 10 için yeni bir teknik önizleme sürümü yayınladı. Yapı 10525, gelişmiş özelleştirme seçeneklerinin yanı sıra otomatik bellek yönetimi için daha iyi yollar sunuyor.

Windows 10 işletim sisteminde Başlat, Eylem Merkezi, Görev Çubuğu ve Başlık barları varsayılan olarak mavimsi gri rengine sahipti. Yapı 10525 ile birlikte bu renkler kolaylıkla değiştirilebilecek.

Microsoft ayrıca yeni yapıyla birlikte işlem başına bellek miktarını azaltmak amacıyla kullanılmayan dosyaları sıkıştırabilen yeni bir Bellek Yöneticisi ayarı getiriyor. Böylece bilgisayarınızda gerçekleştireceğiniz işlemler için daha hızlı yanıt süresi sağlamak amacıyla atıl dosyaların boyutu en aza indirilecek.

Hala mükemmel değil

Yeni yapı beraberinde bir dizi sorunu da getirmiş durumda. Mobile Hotspot bu yapı içinde çalışmıyor. Bu özellik kullanılarak internet paylaşımı yapıldığında cihazlar geçerli bir IP adresi alamıyor ve internet erişimi sağlayamıyorlar. Ayrıca opsiyonel dil paketleri bu yapıya dahil edilmemiş durumda.

Okuyucu Yorumları