Windows 10'a EFF'den gizlilik yumruğu!

Microsoft'un başı, Windows 10 konusunda yaşadığı önemli suçlamalar nedeniyle bir kez daha dertte!

Windows 10 suçlamaları devam ediyor!

Windows 10'a gizlilik konusunda yöneltilen oklara bir yenisi daha eklendi. Electronic Frontier Foundation, (EFF) bir blog gönderisinde firmayı gözüne kestirdi.

Microsoft'u kullanıcı tercihlerini ve gizliliği "göz göre göre yok saymakla" suçlayan EFF, Windows 10'un Microsoft sunucularına varsayılan olarak "eşi görülmemiş büyüklükte kullanım verisi" gönderdiğini söyledi. EFF, Microsoft'un veri toplama aktivitelerinin bir kısmından uzak durmanın mümkün olduğunu, ancak bilgisayarınızın Microsoft'un sunucularıyla konuşmasını susturamadığınızı söylüyor. Gerçekten de Windows 10'un kurumsal bir sürümünü kullanmıyorsanız, bir miktar kulanım verisini Microsoft ile paylaşmaktan kaçınamıyorsunuz.

Eleştirilerin büyük kısmı ise Microsoft'un bu verileri "anonimleştirme" konusunda nasıl bir yol izlediğini açıklamamasıyla ve bu verileri ne kadar süreyle depoladığını söylememesiyle ilgili. EFF'ye göre çözüm, Microsoft'un kolay anlaşılır gizlilik kontrollerini tek bir menüde sunmasından geçiyor. EFF'ye göre Microsoft'un potansiyel davalardan ve yetkililerin öfkesinden kurtulmasının yolu, buradan geçiyor.

EFF daha önce Microsoft'un Windows 10'a güncellemeye yönelik taktiklerini de sert biçimde eleştirmişti. Ancak Windows 10'a ücretsiz geçiş fırsatı tamamlandığından, bu taktikler artık geçmişte kalmış gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları