Windows 10'a Özel Share UI Güncellemesi Geliyor!

Windows 8'den beri yenilenmeyen bu Windows arabirimi, Windows 10'un Creators Update'i için güncelleniyor!

Yıllar sonra yeni arabirim geliyor!

Windows 8'de kullanıma sunulan Share UI (Paylaşım arabirimi), Windows'un bu sürümünden beri değişmeyen şeylerden birisi. Fakat Microsoft nihayet birçok kullanıcının şikayetlerini dikkate almış olacak ki, bu kullanıcı arayüzünü yeni Creators Update'de yeniden tasarlamaya hazırlanıyor.

Aşağıdaki görsellerden de anlaşılacağı üzere, 14791 yapı numaralı son Insider ön izleme sürümünde yer alan yeni Share UI'da uygulamaların adları yerine artık paket isimleri gösteriliyor. Halen üzerinde biraz daha çalışılması gereken UI'nin, bahsi geçen yapıda varsayılan olarak sunulmadığını belirtelim. Ama kullanıcılar bu haliyle de yeni arabirime Kayıt Defteri'nden (Registry) bazı değişiklikler yaparak manuel olarak geçebiliyor.

Diğer yandan bu Registry düzenlemelerinin de hafife alınmaması gerektiğini ekleyelim. Zira yanlış bir adım PC'nizi zor bir duruma sokabilir ve bunu düzeltmekte sorun yaşayabilirsiniz. Yeni UI'yi kontrol etmeyi gerçekten istiyorsanız bu adımları takip edebilirsiniz:

  • Çalıştır'ı açın (Win + R)
  • Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açmak Çalıştır penceresine "regedit" yazıp enter'a basın
  • Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ndeki adres çubuğuna şunu kopyalayıp yapıştırın ve enter'a basın: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\SharePlatform
  • Bunun ardından ilgili menüyü açmak için sağ tıklayın ve sonra "EnableNewShareFlow" adıyla yeni bir "DWORD (32-bit) value" oluşturun
  • Yeni oluşturduğunuz DWORD değerine çift tıklayın ve bu değeri 1 olarak değiştirin
Okuyucu Yorumları