Windows 10'a Parlaklık Çubuğu Nasıl Eklenir

Bu uygulama sayesinde Windows 10'un ekran parlaklığını ayarlamak çok daha kolay!

Windows'a parlaklık çubuğu ekleyin

Windows 10 tüm kontrolleri erişilebilirliği konusunda oldukça kullanışlı olsa da, ekran parlaklığını değiştirmek hala olması gerektiğinden uzun süren bir işlem, özellikle de klavyenizde multimedya tuşları bulunmuyorsa aydınlık bir günde karanlık bir ekrana maruz kalmak (ya da tam tersi) hiç de iyi bir tecrübe değil.

İster pil ömrünü arttırmak için, ister ortamın ışığına göre hızlı ayarlama yapabilmek için olsun, Brightness Slider uygulaması sayesinde görev çubuğunuza bir işlev daha ekleyebilirsiniz. Uygulamanın GitHub sayfasını ziyaret edip bağlantısına tıklayarak programı direkt olarak indirebilirsiniz. Her hangi bir kurulum gerektirmeyen yazılım, çalışmadan önce Windows Defender SmartScreen uyarı ekranını kaşınıza çıkarabilir, bu durumda 'Daha fazla ayrıntı'ya tıklayın ve 'Yine de çalıştır' seçeneğini seçin.

Program çalışmaya başladığında, sistem tepsinizde bir güneş ikonu göreceksiniz. Buna tıkladığınızda ekran parlaklığınızı ayarlamanızı sağlayacak çubuk ile karşılaşacaksınız. Dilerseniz bu güneş ikonunu tıklı tutarak sistem tepsisinde bulunan diğer araçların arasında yerini değiştirebilirsiniz. Eğer güneş ikonuna sağ tıklayıp "Başlangıçta çalıştır" seçeneğini aktif hale getirirseniz, programı her seferinde elle açmanız gerekmez.

Masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız bu araç pek işinize yaramayabilir. Ancak dizüstü bilgisayarlar ve tabletleriniz için bu araç çok kullanışlı olacaktır.

Okuyucu Yorumları