Windows 10'a son düzeltmeler!

Microsoft, Windows 10 için son hazırlıklarını yaparken, hata düzeltmelerine de devam ediyor!

Windows 10'a son düzeltmeler!

Windows 10 için artık bir günden daha az bir süre kaldı. Microsoft, işletim sistemi üzerinde son rötuşları yapması gerekirken bunun yerine en son güncellemesinin içerdiği bir hatayı düzeltmeye çalışıyor.

CNET'e göre, Windows yazılımının en son test sürümü yapı KB3074681 güncellemesinde programların, yeni Ayarlar ekranı yerine Denetim Masası aracılığıyla kaldırılmaya çalışılmasıyla (uninstall), beklenmeyen bir davranış tetikleniyor. Sitenin yapmış olduğu testlerde, Denetim Masası uygulamasının çökerek kullanıcıları Windows 10 masaüstüne attığı belirtiliyor.

Microsoft yetkilisi Gabe Aul konuyla iligli SuperSite For Windows web sitesine yaptığı açıklamada, kısa bir süre sonra bir düzeltme yayınlayacaklarını söyledi.

Bu hata için ise şimdilik geçici bir çözüm sunulmuş durumda:

Herhangi bir çökme sıkıntısı yaşamadan program kaldırmak için öncelikle Windows 10 Başlat menüsüne tıklayıp Ayarlar (Settings) ekranını açın. Daha sonra Sistem (System) kategorisine tıklayıp Uygulamalar & özellikler (Apps & features) seçeneğini çalıştırın.

Ekranın sağ kısmından kaldırmak istediğiniz programı seçtikten sonra "Kaldır" düğmesine tıklayarak problemsiz şekilde uninstall işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları