"Windows 10'a Yükseltmek Sancılı Bir İş"

Yeni bir araştırma, eski Windows sürümlerinden Windows 10'a geçecek olanların gözünü korkutacak şeyler söyledi.

"Windows 10'a geçiş kolay iş değil"

Microsoft'un Windows 7'ye olan desteği, 14 Ocak 2020'de son bulacak. WinMagic isimli araştırma şirketinin yaptığı açıklama; Windows 7'den Windows 10'a geçisin fazlasıyla sancılı olduğunu iddia ediyor.

WinMagic, Microsoft'un Londra'da gerçekleştirdiği organizasyonda, pek çok şirket için araştırma çalışması yürüttü. Ankete göre; 150'den fazla şirket yöneticisi, Windows 10'a geçmenin faydaları hakkında kısıtlı bilgilere sahip. WinMagic'e göre işletmelerin yüzde 23'ü Windows 10'a geçiş çalışmalarına başlamadı. Şirket yöneticilerinin yüzde 17'si, güncel Windows sürümünün ne tür faydalar sağlayacağından bile haberdar değil.

Ankete katılan kişilerin yüzde 34'ü Windows 10'a geçiş konusunda "kaygısız" iken, yüzde 68'lik kısım "güvenlik açıklarının Windows 10'a yansımasından" ciddi anlamda endişe endişe ediyor. Şirket yöneticilerinin diğer endişeleri arasındaysa; yüzde 25 düzeyinde uygulama yönetimi ve yüzde 18'lik donanım-yazılım uyumluluk problemleri yer alıyor. Kısacası şirket yöneticileri, para ve güvenlik kaybından endişe ediyor.

WinMagic yöneticisi Luke Brown, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulunuyor: "Saat işliyor ve şirketler güncelleme konusunda acele etmek zorunda. Lakin araştırmalarımız pek çok kişinin konuyla ilgili yeterli bilgisi olmadığını açığa vuruyor."

Okuyucu Yorumları