Windows 10'da bu uygulamaları kaldırmak mümkün!

Windows 10'a gelen yeni ön izleme yapısı, kullanıcıların yıllardır devam eden önemli şikayetine cevap veriyor!

Windows 10'da rahatlatan yenilik!

Microsoft'un son işletim sistemi Windows 10 genelde olumlu eleştiriler alsa da platformun ilgi görmeyen bazı özellikleri de var. Bunlardan birisi de Windows 10'a ön yüklü olarak gelen bazı sistem uygulamaları. Öyle ki, bazı kullanıcılar bu uygulamaları Microsoft'un 'bloatware'i olarak tanımlıyor.

Yazılım devi bu konudaki geri bildirimleri ciddiye almış olacak ki, yeni bir ön izleme mimarisiyle birlikte bu uygulamaların önemli bir kısmını kaldırma olanağı sunuyor.

Yapı 14936 olarak adlandırılan en son Windows 10 ön izlemesi söz konusu sistem uygulamalarının bazıları için kaldırma tuşunu devreye sokmuş durumda. Daha önce devre dışı görünen bu tuşlar sayesinde kullanıcılar artık bir tıkla ilgili programı sistemden kaldırabiliyorlar. Ön izlemenin yakın bir gelecekte herkese açık olarak kullanıma sunulması bekleniyor.

Konuyla ilgili Ghacks'te yer alan rapora göre Microsoft'un varsayılan olarak gelen uygulamalarından halihazırda beş tanesinde bu kaldırma işlemini gerçekleştirmek mümkün. Posta ve Takvim, Hesap Makinesi, Groove Müzik, Haritalar ve Hava Durumu (Weather) kullanıcıların artık doğrudan silebilecekleri sistem uygulamaları arasında.

Okuyucu Yorumları