Windows 10'da sıkan, güldüren hatalar!

Çoğumuzun Windows 10'a geçişi sorunsuz olsa da, bazı kullanıcılar hem sorun yaşadılar, hem güldüler!

Windows 10 sorunları...

Windows 10'un çıkışının genel olarak sorunsuz geçtiği söylenebilir. Ancak milyonlarca kişiye dağıtılan işletim sisteminde doğal olarak bazı kullanıcılar, yaşadıkları farklı sorunlardan şikayetçiler.

Kullanıcıların en çok canını sıkan sorunlar arasında Windows 10'un yüklenmesi, ancak etkinleşmemesi ve ekrana gelen, ancak anlaşılmayan (yukarıdaki gibi) hata mesajları var.

Kilitlenmeler, aşırı ısınma, oyun hataları

Diğer raporlara göre Başlat menüsü ve ülkemizde kullanıma sunulmayan kişisel asistan Cortana'da yaşanan kilitlenmeler var. Bunun yanından Modern uygulamaların sistem kaynaklarına erişmesini sağlayan "Runtime Broker"ın işlemciyi aşırı kullanabildiği söyleniyor. Şikayete göre işlemci kullanımı yüzde 30'a kadar yükselebiliyor ve cihazın ısınmasına yola açabiliyor. Çözüm ise iddiaya göre "Time Broker" adlı Windows hizmetini kayıt defteri üzerinden devre dışı bırakmaktan geçiyor.

Son olarak, Microsoft'un Windows 10 için yayınladığı ilk büyük güncellemesinde de sorunlar yaşandığı bildiriliyor. Bazı kullanıcılar güncellemeyi kuramadıklarından yakınırken, kurulumu gerçekleştiren bazı kullanıcılar da, yeniden başlatma sorunu yaşadıklarını söylüyor.

Okuyucu Yorumları