Windows 10'da sinir bozan "hata"

Windows 10'un yeni Başlat menüsü, sizi de deli etmeye devam ediyor mu?

Başlat menüsü deli ediyor!

Windows 10, Windows 8 kullanıcılarından gelen sese kulak vererek Başlat menüsünü geri getirdi. Ancak yeni bir sorun, bazı kullanıcıların heyecanını yok etmiş durumda. Şikayetler, bazı kullanıcıların Başlat menüsünde yanlış programların göründüğünü söylüyor.

Başlat menüsünün küçük bir kısmı, en sık kullanılan uygulamaları göstermekte kullanılıyor. Sorunun ise bu bölgede çıktığı anlaşılıyor. Öfkeli kullanıcıların Softpedia'ya yaptığı şiikayetlere göre listede sık kullanılan uygulamalar dışında kısayollar görünebiliyor. Örneğin Windows Mağazası'nı açmaktan fazlasını yapmayan "Skype'ı İndir" öğesi, yalnızca bir defa değil, daha sık biçimde menüde görünebiliyor.

Hiç çalıştırmadığımız uygulamaların listede göründüğüne biz de şahit olduk. Bunlar arasında Sway ve Microsoft'un harita uygulaması var. Daha ilginç olan ise bu uygulamalara tıklayıp açtığınızda kısayolun kaybolmaması.

Başlat menüsünün amacı, kullanıcıların deneyimini kolaylaştırmak olsa da bu tür girdilerin kullanıcının isteği olmaksızın gösterilmesi, açıkçası biraz sinir bozucu. Neyse ki bu tür kısayolları kaldırmanın bir yolu var. Sözkonusu kısayol üzerine sağ tıklayıp "Bu listede gösterme" seçeneğine tıklamanız yeterli.

Okuyucu Yorumları