Windows 10'dan Microsoft'u üzecek oranlar...

Windows 10 kullanım oranı Microsoft'u memnun ediyor. Ama işin bir de can sıkıcı yanı var...

Windows 10'un "karanlık" yüzü

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 10, kullanıcılara sunulur sunulmaz önemli indirme rakamlarına ulaşmayı başardı. Peki, bu durum yalnızca son kullanıcılar için mi geçerli, yoksa kurumsal alanda da işler aynı şekilde mi? Bu sorunun cevabını ABD hükumeti verdi.

Windows 10, indirime sunulmasının ardından ilk 6 ay içinde 200 milyon yüklemeye erişerek rekor kırmıştı. Özellikle son kullanıcı tarafında büyük memnuniyet duyularak kullanılan Windows 10, kurumsal tarafta ise halen çok tercih edilmiyor. ABD hükumetinin yaptığı analiz çalışmalarına göre, kurumsal servislerde Windows 7, halen üstünlüğünü koruyor. Kullanıcıların internet alışkanlıkları gözetilerek hazırlanılan raporda, kurumsal alanda çalışanların hafta içi ve hafta sonu internete hangi işletim sistemi üzerinden girdikleri incelenmiş. Buna göre hafta içi beş günlük çalışma zamanında kullanıcıların yüzde 70'i Windows 7 üzerinden web'e erişirken, hafta sonu bu oranın yüzde 50'ye düştüğü gözlenmiş. Buna karşın Windows 10 ise yüzde 15'le çalışma haftasında, yüzde 30'la ise hafta sonunda performans göstermiş.

Bu rapor sonucunda açık ve net şekilde kurumsal tarafta Windows 7'nin üstünlüğünü koruduğunu görüyoruz. Ancak öte yandan son kullanıcı tarafında Windows 10 için işler kötü gitmiyor. Bunun sebebi Windows 10'un eğlence uygulamaları için daha fazla destek sunması olsa gerek.

200 milyon kullanıcı tarafından yüklenen Windows 10'a ilişkin bir diğer çarpıcı istatistik ise şöyle: Aralık ayına kadar kullanıcılar, tam 11 milyar saati Windows 10 başında geçirdiler.

Okuyucu Yorumları