Windows 10'lar Windows Update'ten sızdı!

Windows 10'un güncelleme sisteminde kullanıcıların keşfettiği bir açık, bakın neye neden oldu!

Windows 10'da ilginç açık!

Microsoft'un Windows 10'un önizleme yapılarını indirmeye sunarken düşünmediği bir detay, Windows Update mekanizmasının kullanıcılar tarafından delinebileceğiydi. Görünüşe bakılırsa bazı kullanıcılar, işletim sisteminin güncelleme mekanizmasına müdahalede bulunarak, henüz yayınlanmayan yapıları elde edebildiler.

Beta Archive forumlarından bir kullanıcı, fbl_awesome branşında bulunan, windowsupdate.com'dan indirilebilen bir yapıya ait bağlantıları paylaştı. Keşfedilen yapılar arasında 9925, 9924, 9922 ve 9918 gibi yapılar var ve bazı kullanıcılar, daha önceki yapıları da indirebildiklerini söylüyorlar. Ancak 9926'dan daha yeni yapıların indirilmesinin mümkün olmadığı söyleniyor.

(10xxx serisindeki) diğer branşlara ulaşmanın mümkün olmadığını ve tüm yapıların Electronic Software Download (ESD) ile şifrelendiğini vurgulamakta fayda var. Kullanıcılar, sızan yapılarda "resmi" olarak yayınlanan yapılardakine kıyasla herhangi bir yeni işlev görmediklerini bildiriyorlar. Yani Spartan'ın sözkonusu yapılar içerisinde yer almadığı kesin.

Okuyucu Yorumları