Windows 10'lu Falcon MWC 2016'da geliyor!

Geçen haftalarda ortaya çıkan gizemli Windows 10 telefonundan yeni bilgiler var!

Falcon geliyor!

Windows 10 Mobile ile çalışan gizemli bir cihaz, sadece birkaç hafta önce hız testlerinde ortaya çıkmıştı. Şimdiyse teknoloji haber sitesi Dr. Windows, "HP Falcon" adlı bu telefonun bazı detaylarını paylaştı.

Yeni bilgiler doğruysa HP Falcon, Hewlett-Packard tarafından üretilecek ve işyerine yönelik bir cihaz olacak. Lumia markasını taşımayan ilk Windows 10 Mobile telefonu olma özelliğini taşıyacak olan Falcon'un Mobil Dünya Kongresi 2016'da ortaya çıkması bekleniyor.

Telefonun en önemli özelliğinin Qualcomm Snapdragon 820 işlemciyle gelmesi olduğu söylenebilir. Bu işlemci, yeni piyasaya sürülen Lumia 950/950 XL'deki Snapdragon 808'i geride bırakıyor. Snapdragon 820 sayesinde Falcon, Microsoft'un Continuum işlevini daha yüksek bir performansla sunabilir. Böylece cihaz, daha iyi bir taşınabilir bilgisayar deneyimi sağlayabilir.

Windows 10'lu Falcon MWC 2016'da geliyor!

Dr. Windows, cihazın gerçek olduğunu ve şu an test edildiğini ancak HP'nin onu piyasaya sürmekten vazgeçebileceğini de söylüyor. Windows'un akıllı telefonlardaki pazar payının düşmeye devam ettiği bir gerçek. Bu yüzden HP, Falcon ile riske girmek istemeyebilir. Falcon'un gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini öğrenmek için Şubat sonundaki MWC'yi beklememiz gerekecek.

Okuyucu Yorumları