Windows 10'u bedava indirip kullanmanın yolu!

Windows 10'u bedava alıp hayat boyu bedava kullanmanın bir yolu var; tabi bu şartı kabul ederseniz!

Bedava Windows 10'un yolu!

Windows 10 hakkında kafaların en çok karıştığı konu, onu ücretsiz olarak edinme konusu. İşletim sisteminin beta sürümü, onu denemek isteyen herkes için şu an itibariyle bedava. Windows 10'un önizleme sürümünü indirmek için tek yapmanız gereken, Windows Insider programına kaydolup, önizleme sürümünü indirmek.

Ancak bu sürüm, 1 Ekim 2015'te süresini dolduracak ve dahası, final sürüm, mevcut sürümden farklı olacak. Microsoft'un telemetri (uzaktan izleme) araçları, final sürümde yer almayacak - böylece final sürüm, daha iyi bir performans ve pil ömrü sunacak.

Dolayısıyla Ekim'de Windows 10'u bilgisayarınızda kullanmaya devam etmek istiyorsanız, o tarihlerde çıkacak yeni yapıları yüklemek ZORUNDA olacaksınız. Bunun anlamı, Microsoft'un uzaktan izleme hizmetlerine hep bağlı kalacağınız. Yani ücretsiz yükseltmeye hakkı olmayan bilgisayarlar (örneğin orijinal Windows 7/8 sahibi olmadığı için), hep test makinesi olarak kalacaklar. Microsoft, bunu şu sözleriyle doğrulamıştı: "Windows Insider programını devam ettireceğimiz için, yapıları almaya devam edebileceksiniz. Bu yapılar, Windows Insider programı şartları altında etkinleştirilecek."

Ancak Microsoft'un çok sık fikir değiştirdiğine şahit olduğumuz için, Windows 10'un çıkış tarihi olan 29 Temmuz'da yine bir değişiklik yaşama ihtimalimiz var. Bu yüzden hayatınızı test makinesi olarak sürdürme olanağının da bir garantisi bulunmuyor.

Okuyucu Yorumları