Windows 10'un Başlat menüsünde hata çıktı!

Windows 10'un ilk ilginç hatası, Başlat menüsünde ortaya çıktı! İşte o hata...

Başlat menüsünde hata var!

Windows 10'un dünkü büyük açılışının ardından kullanıcılar, dişe dokunur ilk hatayı Başlat menüsünde keşfettiler.

Windows 10'un Başlat menüsündeki bir sorun, 512'den fazla uygulama kısayoluna sahip olanlarda baş gösteriyor. Bu durumda menü, bazı öğeleri göstermeyebiliyor. Bir kullanıcı, 500'ün üzerinde uygulamasının listelendiğini, ancak sistemi yeniden başlattıktan sonra Başlat menüsündeki tüm bağlantıların kaybolduğunu, bu kısayolları "tüm uygulamalar" altında da görünmediğini söylüyor.

Kullanıcıya göre kısayolları ortadan kaybolan uygulamaları Windows'un tekrar göstermesi mümkün olmuyor. Kullanıcı, bazı uygulamaları kaldırarak yüklü uygulamaların sayısını 500'ün altına indirdiğini, ancak bunun da işe yaramadığını söylüyor.

Windows 10'un Başlat menüsünde hata çıktı!
Windows 10'a geçtiğimizde sorun yaşamayacağız gibi

Microsoft program yönetmeni Arunjeet Singh, daha sonra paylaştığı bir tweet'te kullanıcıların yüklü uygulama sayısını görebilmeleri için bir ipucu paylaştı. Bunun için önce Windows PowerShell'i çalıştırmanız ve ardından "Get-StartApps " measure" komutunu girmeniz (tırnaklar olmadan) gerekiyor. Gösterilen sayı 512 veya üzerindeyse, hatadan etkileniyorsunuz demektir.

Üçüncü parti Başlat menüleri kullanarak sorunun çözülebildiği söyleniyor. Microsoft'un ise sorunu çözmek üzere çalıştığı iddia ediliyor.

Okuyucu Yorumları