Windows 10'un gizli penceresini açın!

Windows 10'daki gizli "Uygulamalar" penceresini ortaya çıkarmanın yolunu açıklıyoruz!

Windows 10'da gizli pencere!

Windows 8'de yüklü tüm uygulamaların listesine Tüm Uygulamalar ekranı sayesinde ulaşabiliyorduk. Aynısını Windows 10'da Başlat Menüsü içerisinde kaydırarak yapabiliyoruz, ancak işlevin Windows 8'dekiyle aynı olduğunu söylemek zor.

Windows 10'un giriş ekranını tam ekran görüntülemeniz mümkün, ancak bu kez liste, tek bir sütunda gösteriliyor ve kaydırmak zorunda kalıyorsunuz. Windows 10'unuzda yüklü tüm uygulamaları görünür hale getirmenin daha kolay bir yolu var. Windows+R tuşlarına basın ve aşağıdaki komutu girin:

shell:AppsFolder

Enter'a bastığınızda Dosya Gezgini açılacak ve Windows Mağazası uygulamaları dahil tüm programlarınızı listeleyecek. Ekrana daha çok uygulamayı sığdırmak için pencereyi sol üstteki "Ekranı kapla" düğmesine basarak büyütebilirsiniz. Bu görünümde Başlat Menüsü'nde olan her şey gösterildiğinden biraz kafanız karışabilir; ancak aslında Windows 8'deki tüm uygulamalar ekranından pek bir farkı yok.

Windows 10'un gizli penceresini açın!

Bu ekrandaki uygulamaları kaldırmak için sağ tıklama yolunu izlememeniz gerekiyor. Bunun yerine Denetim Masası'nı kullanmanız daha iyi olacaktır.

Not: İpucu Windows 8 ve 8.1'de de çalışıyor.

Okuyucu Yorumları