Windows 10'un Güncelleme Sorunları

Windows 10'un Ekim güncellemesi, şimdiye kadarki en sıkıntılı güncelleme olarak tarihe geçti. Peki bunu bir daha yaşayacak mıyız?

Windows 10'un Ekim bilançosu!

Bugün itibariyle Windows 10 Ekim 2018 güncellemesinin küçük bir fiyaskoya dönüştüğünü söylemek yanlış olmaz. 2 Ekim'de yayınlanan güncelleme, bazı kullanıcıların dosyalarının silinmesi üzerine dört gün sonra geri çekilmişti. Sonrasında işler daha da kötüye gitti ve farklı sorunlar ortaya çıktı.

Güncelleme sonrasında dahili ZIP işlevi, sıkıştırılmış dosyaları açarken aynı isimdeki dosyaların üzerine uyarı vermeden yazabiliyordu. Belki daha tehlikelisi, bir ZIP klasöründen dosya kesip yapıştırdığınızda işlem başarısız oluyor ve kestiğiniz dosya siliniyordu. Ekim 2018 güncellemesi, sürücü sorunları nedeniyle bazı Intel PC'lerinde ve Apple iCloud yüklü PC'lerde engellenmiş durumda. Microsoft, eski AMD GPU'larında ve bazı ağ sürücülerinde çıkabilen sorunlardan da bahsetmişti.

Başta bahsettiğimiz dosya silme sorunu, İndirmeler klasöründe de baş göstermiş, Disk Temizleme aracının indirdiğiniz dosyaları silebildiği ortaya çıkmıştı.

Dahası da var. Birkaç gün önce yapılan keşfe göre Ekim 2018 güncellemesine çıktığı anda gelen KB4467708 güncellemesi, Windows Media Player'ın atlama çubuğunu bozdu. Microsoft'un da geri plana attığı WMP'yi belki çoğumuz kullanmıyor, ancak bu sorunun kullananları kızdırdığı kesin.

Tüm bu sorunların gelecek toplu güncellemelerle yavaşça ortadan kalkmasını bekleyebiliriz. Burada önemli olan nokta, aynı sorunların gelecekteki büyük güncellemelerde tekrar yaşanmaması ve Microsoft, neyse ki bu konuda çok daha özenli olacağının sözünü veriyor.

Okuyucu Yorumları