Windows 10'un güncellemeleri de bedava!

İlk 1 yıl boyunca bedava sunulacak olan Windows 10 için, bir yeni bedava müjdesi daha geldi!

Bir bedava müjdesi daha geldi

Yazılım devi Microsoft'un daha önce Office 365 ve diğer bazı yazılımlarına ek özellik getiren güncellemeler için talep ettiği ek ücretin, Windows 10'da da istenip istenmeyeceği en çok merak edilen konuların başında geliyordu. Microsoft web sitesinde yer alan açıklama, bu konuda sevindirici bir haber veriyor: "Harika bir haberimiz var! Uygun nitelikteki yeni veya mevcut Windows 7, Windows 8.1 ve Windows Phone 8.1 cihazlarına vereceğimiz ve yeni özellikler sunacağımız tüm güncellemeler ücretsiz olacak. Hatta daha da iyisi, cihazın desteklenen kullanım ömrü boyunca güncel kalmasını sağlamaya, daha güvenli hale gelmesine ve zaman içinde yeni özellikler ve işlevler eklemeye devam edeceğiz."

Buna göre şirket, Windows 7, Windows 8.1 ve Windows Phone 8.1 cihazları için, eğer ilk yıl Windows 10'a geçiş yapmışlarsa, yükseltmelerden herhangi bir ücret talep etmeyeceğini açıkça dile getiriyor. İlk yıldan sonra güncellemelerin ne kadar bir ücretle yapılacağı belirsiz olduğundan Windows 7 ve 8 yüklü makineleri vakit kaybetmeden güncellemek biraz da olsa tasarruf yapmanızı sağlayacaktır.

Bunun yanı sıra açıklamada yer alan "cihazın desteklenen kullanım ömrü boyunca güncel kalması" ibaresi de, 5 yıllık bir süreyi ifade ediliyor.

Okuyucu Yorumları