Windows 10'un Sanal Masaüstü'nden detaylar

Microsoft, Windows 10'un Sanal Masaüstü işlevini anlattı; ona ekleyeceği yetenekler de ortaya çıktı!

Windows'un sanal masaüstleri!

Windows 10'un önemli yeniliklerinden biri olan Sanal Masaüstü işlevi, Microsoft'tan Gabe Aul'un bir blog gönderisinde detaylı olarak anlatıldı.

Aul, Sanal Masaüstü işlevini tasarlarken bizlere en iyi deneyimi sağlayabilmek için birkaç hedefi göz önünde bulundurduklarını söylüyor. Bunlar arasında;

- İlgili pencereleri gruplandırarak daha fazla masaüstü alanı sunmak,

- Pencere veya pencere gruplarını hızla bulup, geçiş yapmak,

- Grupları kolayca tekrar organize edebilmek ve pencereleri taşıyabilmek,

gibi maddeler bulunuyor. Sanal Masaüstü işlevi şu anki Teknik Önizleme yapılarında denenebiliyor, ancak Microsoft, gelecekteki yapılarda işlev üzerinde geliştirmeler yapmayı planlıyor. Bu geliştirmelerin tam olarak ne zaman geleceği bilinmese de, planlar arasında pencereleri Görev Görünümü içerisine sürüklemeye izin verecek bir işlevin olduğu söyleniyor.

Son olarak Microsoft, sanal masaüstlerindeki pencerelerin görev çubuğu üzerinde nasıl gösterileceği konusunda kullanıcıların fikrinden faydalanmak istiyor. Kullanıcılar, şu an itibariyle ikiye ayrılmış durumda. Bir kısım kullanıcı, sadece şu an açık olan masaüstündeki açık pencereleri görmek isterken diğer kısım, görev çubuğunun açık tüm pencereleri göstermesi gerektiğine inanıyor. Microsoft'a göre iki seçeneğin de sunulması şart. Firmanın kullanıcılardan yardım istemesinin nedeniyse, hangi seçeneğin varsayılan olacağını belirlemek.

2015 yazında çıkacak olan Windows 10, ilk bir senesi boyunca Windows 7, 8 ve 8.1 kullanıcıları için ücretsiz olacak.

Okuyucu Yorumları