Windows 10'un sıfırladığı ayar!

Windows 7 ve 8'den Windows 10'a geçişte yaşanan sıkıntılara bir yenisi daha eklendi!

Windows 10, sıfırlıyor!

Windows 7 veya 8'den Windows 10'a geçiş yapan kullanıcıların, "Aile Koruması" özelliği ile ilgili dikkatli olması gerekiyor. Yükseltmeyle birlikte çocuk hesaplarının standart kullanıcılara dönüşmesi, bir dizi sıkıntıyı da beraberinde getirebilir.

Çocuklara özel web filtreleri, uygulama ve oyun kısıtlamaları, PC zaman sınırlamaları ve son etkinlikleri görüntüleme gibi var olan ayarlamalar Windows 10'a geçişle birlikte sıfırlanmış oluyor. Yetişkinlerin Windows 10 için uzun soluklu prosedürleri takip ederek Aile Koruması ayarlarını yeniden yapılandırması ve çocuk profillerini tekar oluşturması gerekiyor.

Durumun farkında olmayan yetişkinler, Windows 10'a geçişle birlikte çocuklarının porno, şiddet ve diğer zararlı içeriğe herhangi bir kısıtlama olmadan erişebilme riski ile karşı karşıya kalıyorlar. The Register internet sitesi okuyucularından Paul Dove Microsoft'un çocuk hesabı oluşturmayla ilgili sürecini eleştirerek, şirketin çocukları risk altına soktuğu söyledi.

Dove Microsof'tan Windows 10 dönüşümlerinin yapılmasına yardımcı olması için bu üç adımın şimdi yapmasını öneriyor: Windows 10 bilgisayara düzgün yükleninceye kadar; önceki sürüm Windows Live Family Safety ayarlarının kontrol etmesi, otomatik olarak çocukların hesaplarını kullanılamaz şekilde devre dışı bırakmasını ve bireylere bunu ayarlayacak bir sihirbaz ekranı sunması.

Okuyucu Yorumları