Windows 10'un USB sürümü de olabilir!

Söylentiler doğruysa Windows 10, Windows tarihinde bir ilke daha imza atabilir!

Windows 10 böyle gelecek!

İddialar doğruysa Microsoft, yeni işletim sistemini DVD ve USB flaş sürücüsü gibi fiziksel medyalar üzerinden dağıtacak. Buna karşın rakip firma Apple, OS X güncellemelerini internet üzerinden, Mac App Store yoluyla sunuyor.

Windows 10'un USB flaş sürücü seçeneğiyle sunulacak olması, son birkaç sene içinde yeni notebook alanların işine yarayacak. Optik sürücülere olan ihtiyacın azalmasıyla bilgisayar üreticileri, sistemlerinin çoğuna DVD-ROM ve CD-ROM eklemekten vazgeçmişlerdi.

Windows 10 ne zaman çıkacak?

Microsoft, Windows 10'un tüketicilere 29 Temmuz'da sunulacağını bir süre önce duyurmuştu. Windows 7, 8 veya 8.1 kullanıcıları, 1 sene boyunca ücretsiz olarak Windows 10'a yükseltebilecekler.

Ücretsiz yükseltme kampanyasından faydalanamayanlar için iki Windows 10 sürümü satışa sunulacak: Windows 10 Home ve Windows 10 Pro. Home sürümünün fiyatı 119 dolar, Pro sürümünün fiyatı ise 199 dolar olacak. Winfuture.de'nin haberine göre USB flaş sürücüsüyle dağıtılacak olan Windows 10'ların fiyatı, dijital indirme ve DVD sürümleriyle aynı olacak. USB yöntemini tercih edenler, Windows 10'un 32-bit ve 64-bit sürümleri bellek üzerinde yüklü olacağından, istedikleri sürümü kolayca yükleyebilecekler. DVD sürümünde ise 32-bit veya 64-bit sürümler arasındaki kararı satın alma sırasında karar vermeniz gerekecek ve fikrinizi sonradan değiştirme fırsatınız olmayacak.

Windows 10 Enterprise, 1 yıllık ücretsiz dağıtım kampanyasının bir parçası olmayacak. Verilen bilgiye göre iş kullanıcıları, Windows Assurance üzerinden yükseltebilecekler.

Okuyucu Yorumları