Windows 10'un yeni yetenekleri!

Microsoft, Windows 10'un getirdiği imkanları kullanan farklı ürünleri tanıtmaya devam ediyor!

Windows 10'a yeni yetenekler!

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 10'un yalnızca masaüstü PC ve notebook'larda değil akıllı telefonlar, tabletler, ikisi bir arada ultrabook'lar, akıllı TV'ler, set üstü kutuları, Nesnelerin İnterneti cihazları, Xbox One ve bunun gibi daha birçok donanımda çalışmak üzere tasarlandığını biliyoruz. Fakat Windows 10'un yapabilecekleri ve potansiyelinin sınırları aslında tahmin ettiğimizden de daha geniş.

Dünyanın en büyük perakende ticaret kuruluşlarından National Retail Federation'ın New York'ta gerçekleştirilen Big Show 2016 etkinliklerine katılan Microsoft, perakende alanındaki bazı yeni ürünleri ve teknolojilerinin yanında Windows 10'un getirdiği avantajların da tanıtımını yaptı. Bu doğrultuda satış noktaları (PoS: Point of Sale) için yeni bir vizyon getiren firma söz konusu yeni teknolojiyle geleneksel, hareketsiz iş istasyonlarını interaktif mobil deneyimlere doğru dönüştürmeyi hedeflediğini gösterdi.

Microsoft'un getirdiği bu yeni çözüm mağaza içi perakende ortaklarının hiçbir şifre gerektirmeyen Windows Hello biyometrik kimlik doğrulama sistemi üzerinde oturum açmalarına olanak tanıyor. Kullanıcılar bu sayede bir mobil dokunmatik-tablet modundan geleneksel masaüstü moduna sorunsuz bir biçimde geçebiliyor ve hatta Continuum aracılığıyla bunu daha büyük bir ekrana da yansıtabiliyorlar.

Bu teknoloji sayesinde örneğin bir perakende mağazasındayken yetkililer mağazada bulunmayan yeni bir oturma odası tasarımını müşteriye göstermek istediklerinde bir Windows 10 cihazı sayesinde bunu çok daha geniş bir ekranda bütün detaylarıyla yansıtabilecekler.

Okuyucu Yorumları