Windows 10'unuz yasal mı?

Windows 10'a yükselttiniz veya temiz bir kurulum yaptınız. Peki işletim sisteminiz "etkinleşti" mi?

Windows 10'unuz yasal mı?

Windows 10'u yasal olarak sınırsızca kullanabilmeniz için, işletim sistemini etkinleştirmiş olmanız gerekiyor. Peki bu işlemi nasıl yapabilirsiniz?

Lisanslı bir Windows 7 veya 8.1'den geliyorsanız, Windows 10 arka planda otomatik olarak etkinleştiriliyor. Ancak şu sırada çok sayıda yüklemenin yapılıyor olması nedeniyle bazı kullanıcılar, Windows'larının etkinleştirilmediğini söylüyorlar. Microsoft da, yaptığı açıklamada etkinleştirme yapamayanların, biraz sabırlı olması gerektiğini söylüyor.

Yine de, Windows 10'unuzun etkinleştirme durumunu kontrol etmenizde fayda var. Başlat menüsü > Güncelleştirme ve güvenlik yolunu izleyin ve sol sütundan Etkinleştirme'ye tıklayın. Bu pencerede Windows 10'uzun etkin olup olmadığını görebileceksiniz.

Özellikle boş bir sabit diske yaptığınız "temiz" yükleme sonrasında etkinleştirme yapmanız gerekecektir. Bunun için Windows 7 veya 8.1'den en az bir kere Windows 10'a yükseltmiş olmanız, böylece lisans anahtarınızı Windows 10'a taşımış olmanız gerekiyor. Lisans anahtarınız ancak bu işlemden sonra Windows 10'u etkinleştirmekte kullanılabiliyor.

Başka bir deyişle, bedava geçiş için önce Windows 7 veya 8.1 kurmanız ve Windows 10'u üzerine yüklemeniz şart.

Okuyucu Yorumları