Microsoft'un Windows 11'de yaptığı değişikliklerden, bilgisayarı kapatma penceresi de nasibini alıyor

Microsoft, Windows 11'e kimi küçük kimi büyük, pek çok değişiklik yapmaya devam ediyor. Ve şimdi bu değişikliklerden nasibini alma sırası, bilgisayarı kapatma penceresine gelmiş gibi görünüyor.

Windows 11'de değişme sırası, bilgisayarı kapatma penceresine geldi

Microsoft, pek çok uygulamasında yaptığı gibi, bilgisayarı kapatma penceresini de yeniliyor. Bu yenilik, Windows 11'in görünümünde yapılan iyileştirmelerin son halkası olarak karşımıza çıkıyor.

Dev Channel'da bulunan Windows 11 Build 25115'te bu yenilik hemen fark edilebiliyor. Daha önceki Windows sürümlerinde olduğu gibi, Windows 11'de de Alt + F4 tuşlarına bastığınızda, size hazırda bekletme, kapatma, yeniden başlatma veya bilgisayarınızı beklemeye alma seçenekleri sunan bir pencere sunuluyor. Microsoft'un Windows 11'de değiştireceği şey de işte bu pencere. Artık alıştığınız görüntü yerine, Windows Media Player gibi Windows 11'deki diğer uygulamalarda veya Dosya Gezgini'nde bir klasöre sağ tıkladığınızda görünen yuvarlatılmış kenarlara sahip menüleri göreceksiniz.

Ayrıca, Kurtarma Modu'nda da Windows 8'den beri mevcut olan oldukça basit görünümden uzaklaşılarak artık yeni simgeler kullanılıyor.

Tüm bu değişiklikler, yıllardır terk edilmiş gibi görünen alanlarda fark yaratıyor.

İster ekran görüntüsü almak için Ekran Alıntısı Aracı, ister yakında bir web tarayıcısı gibi sekmelere sahip olacak Dosya Gezgini olsun, Microsoft Windows'u herkes için modernleştirmeye çalışıyor. Bu küçük iyileştirmeler, Windows 11'in bir sonraki büyük güncellemesi olan Sun Valley 2 ile, bu yılın ilerleyen zamanlarında kullanıma sunulacak.