Microsoft'tan Windows 11'e bir yeni özellik daha geliyor

Windows 11'i hiç durmadan geliştiren Microsoft, işletim sistemine bir yeni özellik daha eklemeye hazırlanıyor.

Windows 11'e bir yeni özellik daha geliyor

Windows 11, son zamanlarda hangi uygulamaların web kameranız gibi hassas donanım parçalarına eriştiğini görmenize olanak tanıyan yeni bir gizlilik aracına sahip olmak üzere. özellik şu anda test aşamasında.

Gizlilik Denetimi özelliği, Microsoft'un Kurumsal ve İşletim Sistemi Güvenliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı David Weston tarafından tanıtıldı ve Windows 11'in yeni bir önizleme yapısında kullanılabilir durumda olduğu açıklandı. Bu özellik, işletim sisteminin ilk önizleme sürümlerinin ilerletildiği Dev Channel'da test ediliyor.

Özellik Ayarlar (Gizlilik ve güvenlik > Uygulama izinleri) altında bulunuyor ve örneğin bir önceki hafta hangi uygulamaların mikrofonunuza veya belki de kameranıza eriştiğini görmek için son etkinliklerin bir listesini sunuyor. Potansiyel olarak şüpheli herhangi bir etkinliği kontrol etmek için arama da yapabiliyorsunuz.

Ayrıca araç, kişilerinize erişen uygulamalar veya konumunuz, telefon görüşmeleri ve daha fazlasıyla ilgili ayrıntılar hakkındaki bilgileri de kaydediyor. Her durumda, kullanıcıya, söz konusu donanıma veya işleve yapılan erişimin tam saati ve tarihi de bildiriliyor.