Windows 365 diye bir şey olacak mı?

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Windows 365 söylentileri, bu açıklamayla farklı bir boyut kazandı!

Windows 365 gerçek mi?!

Firmalar, yazılımlarını üyelik modeliyle sunmayı çok seviyorlar. Bunun nedeni açık, aylık veya yıllık üyelikler, firmalara devamlı nakit akışı sağlıyor. Üyelik yoluyla sunulan Office 365'in ardından Microsoft'un Windows'ta da aynı yola başvurabileceği düşünülmüş, geçtiğimiz günlerde bu yönde birkaç sızıntı ortaya çıkmıştı. İddialara göre Microsoft, Windows 365 adında, üyelik tabanlı bir platform geliştirmekteydi.

Ancak Microsoft'a yakın isimlerden Mary Jo Foley, Windows 365'in gerçek olmayacağını, firmanın böyle bir işletim sistemi geliştirmediğini, hatta planları arasında olmadığını söyledi. Böylece Windows 365 diye bir şeyin aslında hiç olmadığı, Microsoft'un bu tür bir yol izlemeyi planlamadığı ortaya çıktı.

Microsoft'un Windows'u üyelik sistemiyle satmak istememesinin arkasındaki neden, aslında açık. Office, isteyenlerin sonradan satın alabildiği bir hizmet ve yazılım paketi. Windows ise bir hizmetten ziyade PC'lere beraber sunulan bir platform. Microsoft gelecekte Windows'u üyelik tabanlı yapmanın bir yolunu bulacak, ancak en azından şimdilik böyle bir olasılık ufukta görünmüyor.

Okuyucu Yorumları