Windows 7, 64-Bit'e geçişi hızlandırıyor

Windows XP'den Vista'ya geçmeyenler, şimdi Windows 7'ye akın ediyor. Üstelik...

Windows 7'de 64-Bit fırtınası

Microsoft, emektar işletim sistemi Windows XP'nin yavaş yavaş ortadan kaybolması için çok uğraştı ama Vista'nın neden olduğu memnuniyetsizlik bu geçişin önündeki en önemli engel oldu. Özellikle kurumsal kullanıcılar Vista'ya geçmek yerine XP'de kalmayı tercih edince Microsoft bunun etkilerini satışlarında acı bir şekilde gördü. Ama Windows 7 bu durumu değiştirmeye başladı bile. Vista'yı atlayan XP kullanıcıları büyük bir hızla Windows 7'ye geçmeye başladılar ve bu sayede Windows 7 gelmiş geçmiş en hızlı satan işletim sistemi unvanını ele geçirdi.

Üstelik bu değişim geleneksel 32-Bit işletim sistemlerinin de yavaş yavaş güç kaybetmesini ve daha hızlı olan 64-Bit sistemlerin güç kazanmasına da yol açıyor.

32 bit de neymiş? Yaşasın 64 bit!

32 bit de neymiş? Yaşasın 64 bit!

Ekim 2009 yılında yapılan bir ankette kullanıcıların %65'i, 12 ay içerisinde Windows 7'ye geçmeyi planladıklarını açıklamışlardı. Fakat şimdi bu oran çok arttı ve kullanıcıların %80'i Windows 7'ye geçti veya geçmeyi ciddi olarak düşünüyor. Üstelik bu kullanıcıların %50'si işletim sisteminin 32-Bit yerine 64-Bit sürümüne geçmek istiyorlar.

Bunda 64-Bit konusunda kullanıcıların geçen zaman için bilinçlenmesinin ve program uyumsuzluğu endişelerinin giderilmesinin de payı büyük.

Okuyucu Yorumları