Windows 7 açık artırma ile satışta!

Henüz piyasaya çıkmadı ama Windows 7, açık artırma sitelerinde satılmaya başladı bile...

Windows 7 satışta!

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 7 resmi çıkış tarihinden haftalar önce eBay'de açık arttırmaya çıktı.

Çıkışı beklemeden herkesten önce sahip olmak, deneme sürümünden, RC'den farklı mı görmek isteyen kullanıcılar ilgi gösteriyor. Üstelik fiyatlar da şaşırtıcı bir şekilde daha ucuz. eBay'de bu tarz bir satış olduğunda genellikle fiyat saçma rakamlara yükselir.

Windows 7 Ultimate'in tanesi 167.50 dolardan satılırken, Windows 7 Professional sürümün satış fiyatı 132.50 dolar oldu. Farklı açık arttırmalar çeşitli fiyatlar üzerinden sürüyor. Resmi Professional fiyatının 299 dolar olduğu düşünülürse inanılmaz ucuza gittiği görülür. Ultimate 319 dolar, Upgrade sürümü ise 219 dolar. Tam sürüm Home Premium ise 199 dolar.

Haberin devamında: eBay'den almak güvenilir mi?

eBay üzerinden alınan orijinal sürüm güvenilir mi?

eBay üzerinden alınan orijinal sürüm güvenilir mi?
Windows 7'nin perakende kutusu gibi aktivasyon anahtarları da satışta

Bazı satıcılar kutulu perakende ürünleri kargoya verip yolluyor. Bazıları ise daha önceden indirilmiş Windows 7 sürümlerinin aktivasyon anahtarını satıyor. Microsoft Windows 7 RTM'yi çıkarttığı için bu satıcıların satılan ürünleri iş yerlerinden veya bağlantılarından elde etmiş olmaları kuvvetle muhtemel.

Ancak alıcılar dikkatli olmalı çünkü bu ürünlerde Microsoft'un resmi orijinallik onayı yok ve tam sürüm fiyatından ucuza alayım derken korsana para verebilirler. Ürün teknik destek almayabilir veya hiç çalışmayabilir. Alınan ürünlerin yeniden satılması belirli durumlarda Microsoft lisans şartlarını çiğniyor. eBay satıcıları daha önce bu yüzden davalarla da karşılaştılar.

Okuyucu Yorumları